Aanmaken Outlook account

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig wel een e-mailadres. In de meeste gevallen gaat het per persoon om meerdere adressen. Als je een e-mailadres wilt, dan is deze heel eenvoudig aan te maken. Door onderstaande tips te gebruiken moet het een fluitje van een cent zijn om een Outlook account aan te maken.

Aanmelden outlook accountDe e-mailadressen die eindigen met @hotmail.com en @live.com vallen tegenwoordig allemaal onder de Microsoft variant. Al deze adressen worden beheert door Microsoft. Door een Outlook account aan te maken, kan je direct gebruik maken van veel verschillende Microsoft diensten. Het e-mailadres biedt dus nog veel meer voordelen dan enkel het ontvangen en versturen van berichten.

Stap 1: Het begin

Allereerst dien je naar Outlook.com te gaan om ├╝berhaupt een account aan te kunnen maken. Als je op de website bent, dan zal je zien dat je kan inloggen. Op deze pagina staat ook de vraag of je al een account hebt. Door op de link te drukken, kan je een eigen Outlook account aanmaken. Het aanmaken van een e-mailadres is trouwens volledig gratis en er zijn ook geen verborgen kosten aan verbonden.

Stap 2: Je eigen adres

Kies allereerst wat je persoonlijk adres wordt. Denk hier goed over na en voorkom rare adressen waar je later spijt van krijgt. Als je het adres gaat gebruiken voor onder andere persoonlijke mails, sollicitaties en aanmeldingen bij diverse websites, dan is het verstandig om een e-mailadres te nemen met je eigen naam erin. Bij het aanmaken van een Outlook account kan je kijken of je volledige naam nog vrij is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je combinaties proberen van je achternaam met je voorletter. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt.

Stap 3: Kies naam

Na het kiezen van een gebruikersnaam zal je een wachtwoord moeten kiezen. Gebruik een wachtwoord die niet iedereen zomaar kan raden. Je wilt uiteraard niet dat iemand anders jouw mail kan lezen. Bij het aanmaken van een Outlook account kan je ook tips krijgen voor een sterk wachtwoord. Ook zal er om een alternatief e-mailadres worden gevraagd. Mocht het zo zijn dat je jouw wachtwoord niet meer weet, dan kan je met je alternatieve adres een nieuw wachtwoord aanvragen. Zo kan je altijd toegang tot je Outlook account krijgen.

Vervolgens zal je alle persoonlijke gegevens moeten invullen. Hier wordt niet op gecontroleerd en dus kan je ook een fictief adres invullen. Door met alle voorwaarden akkoord te gaan zal het Outlook account aangemaakt worden en ben je klaar om berichten te versturen.