Geschiedenis van Hotmail

Met de gratis webgebaseerde e-mailclient zoals Hotmail die jarenlang heeft aangeboden wat het één van de eerste ter wereld. De start was in 1996, opgericht door Sabeer Bhatia en Jack Smith. Een jaar later in 1997 is het over genomen door Microsoft. Die veranderde de naam in MSN Hotmail. De geschatte overnamesom was 400 miljoen dollar, een flink bedrag voor een gratis dienst! De naam van Hotmail blijft niet gelijk. Later verandert MSN in Windows Live Hotmail en in 2013 vervalt zelfs de originele naam en is het nog enkel Outlook.

Gebruikersinterface door de jaren heen

geschiedenis Niet alleen de naam ook de weergave van de dienst is door de jaren heen flink verandert. Hotmail was één van de eerste die verschillende veiligheidstools automatisch onderdeel maakte van de webinterface. Denk hierbij aan een automatische antivirusscan. Tevens hebben ze een kalender toegevoegd, spellingscontrole en nog veel meer handige tools.

Vanaf het jaar 2011 had de dienst wel 360 miljoen gebruikers. Was het ook nog eens beschikbaar in 36 talen en zou het nog maar even bestaan. Want in 2013 werd de naam Hotmail vervangen door Outlook. Het bekende mailprogramma van Microsoft moest gelijk getrokken worden met online en alles werd onder gebracht onder de naam Outlook. De opmaak werd aangepast naar de bekende metro style van Microsoft en de offline interface van de dienst werd zo goed mogelijk online gekopieerd. De @hotmail.com extentie is nog steeds beschikbaar echter is het mogelijk alles om te zetten naar de @outlook variant. Dit is waarschijnlijk de uiteindelijke wens van Microsoft waarna alles onder één noemer te vinden is.