Gmail inloggen

Op je Gmail inloggen is niet moeilijk wanneer je de juiste stappen doorloopt. Het is mogelijk op elke pc, telefoon of tablet. Een Gmail account is onderdeel van een volledig Google account. Daarmee heb je toegang tot verschillende gratis diensten zoals een agenda, presentaties, drive, docs en sheets. Het verkrijgen van een dergelijk account is gratis. 

Gmail inloggen, stap voor stap

Op je Gmail inloggen doe je door je browser te openen. Ga naar de website gmail.com en vul je e-mailadres in. Vul in het tweede scherm je wachtwoord in en klik op “volgende”. Soms kan het nodig zijn een extra controle te doorlopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je niet op je standaard pc inlogt. Je dient dan bijvoorbeeld een code over te nemen vanuit een sms die gekoppeld is aan jouw telefoon. Na het doorlopen van deze extra stap ben je ingelogd op je e-mail en kan je direct je inbox bekijken, mails versturen en oude mails openen.

Inloggen lukt niet

Wanneer het inloggen niet in één keer lukt is het handig allereerst te controleren of je wel gebruik maakt van het juiste wachtwoord en e-mailadres. Controleer je e-mailadres en natuurlijk je wachtwoord. Schrijf hem anders eerst ergens anders uit en kopieer hem naar het wachtwoord veld. Doordat je invoer niet zichtbaar is in het wachtwoord veld is een typfout snel gemaakt.

Gmail inloggen

Lukt het alsnog niet om in te loggen controleer dan of je niet per ongeluk CAPS LOCK hebt aan staan. Caps Lock zorgt ervoor dat je enkel in hoofdletters typt. Niet handig voor het invoeren van je wachtwoord. De caps lock knop zit vaak aan de linker kan van je toetsenbord en je dient hem slechts één keer in te drukken om het uit te zetten. Bij losse keyboards gaat er soms een lampje aan/uit bij het drukken op de knop zodat je weet of het aan staat of uit.

Als het inloggen op Gmail nu nog steeds niet lukt is het mogelijk dat je je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten bent. Gebruik dan de E-mailadres vergeten knop. Hiermee kan je je wachtwoord resetten of achterhalen wat je gebruikersnaam was. Bij het registreren van je Gmail Account heb je een telefoonnummer ingevoerd. Hierop krijg je vaak een bericht om je identiteit te bevestigen. Na een aantal vragen kan je daarna zelf een nieuw wachtwoord kiezen en heb je weer toegang tot je e-mailadres.

Werkt ook dit laatste niet dan wordt het erg lastig om toegang te krijgen tot je e-mail. Je kan Google een bericht sturen echter hebben ze niet een telefoonnummer of support die gemakkelijk te bereiken is.

Gmail openen op je mobiele telefoon

Gmail app

Er zijn verschillende manieren om je E-mail berichten te bekijken op je mobiel. Zo is het mogelijk

gewoon via de browser naar Gmail.com te gaan en hierop in te loggen volgens hetzelfde principe als ook geldt voor de desktop. Er zijn ook mogelijkheden om je mail toe te voegen aan je

telefoon account. Dit doe je door éénmalig in te loggen via de instellingen van je telefoon. Je kan het Gmail account toevoegen aan je telefoon en dan via de standaard apps de mail bekijken. Het is echter ook mogelijk de special Gmail app te downloaden. Hierdoor krijg je een mooi overzichtelijke mail app.

Het is mogelijk om zowel in te loggen via de browser als je ook Google account gekoppeld hebt aan je mobiele telefoon. De mails worden namelijk altijd opgeslagen op de servers van Google en niet op jouw eigen computer of mobiel. Zo heb je altijd toegang tot je volledige inbox.