Hotmail account aanmaken

Ondanks dat Hotmail langzaam over gegaan is in Outlook is het Hotmail account aanmaken nog steeds mogelijk. De gratis e-maildienst van Microsoft is wellicht niet meer zo populair als het een aantal jaar geleden was maar nog steeds willen veel mensen er gebruik van maken. Niet gek want het is gewoon een fijne dienst met een goed herkenbare extensie. Tegenwoordig is het zelf mogelijk tevens gebruik te maken van de .nl variant. De .com versie is echter voor de meesten het bekendst.

Zelf Hotmail account aanmaken

Een account aanmaken is dus gratis en ook nog eens erg gemakkelijk te doen. We gaan hieronder stap voor stap bij langs wat je moet doen om het registratie proces goed te doorlopen.

Hotmail account aanmakenStap 1: Bezoek de website: https://signup.live.com/signup

Begin met het bezoeken van de aanmeldpagina van Microsoft. Hier vragen ze je direct welke naam je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld timdewindt@hotmail.com en klik op volgende. Naast deze extensies kun je ook ook nog kiezen voor @live of @outlook.

Stap 2: Kies een veilig wachtwoord 

Een veilig wachtwoord is altijd erg belangrijk. Zorg ervoor dat je hem zelf goed kan onthouden maar dat hij niet gemakkelijk te raden is voor derden. Een wachtwoord moet minimaal voldoen aan de volgende eisen:

– Het wachtwoord moet uit acht tekens ontstaan
– Van deze acht tekens, moeten er minstens 2 tekens hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen

Stap 3: Begin met het invoeren van je gegevens

Vul je persoonsgegevens, deze zijn nodig voor het compleet maken van jouw registratie. Voer tevens je herkomst, geboortedatum en herstelgegevens in. De herstelgegevens zijn zeker belangrijk aangezien je deze later wellicht nodig hebt om je wachtwoord te resetten als je deze vergeten bent. Zorg er dus voor dat dit altijd klopt. Als laatste moet je een beveiligingscode over typen. Hij is wellicht wat slecht te lezen maar dit is om geautomatiseerde scripts tegen te gaan.

Na het aanmaken van je nieuwe e-mailadres kan je deze direct gebruiken voor het verzenden en ontvangen van nieuwe berichten. Het inloggen op je account doe gemakkelijk online.