Hotmail inloggen

Enige jaren geleden heeft Microsoft, de eigenaar van Hotmail, ervoor gekozen om Hotmail op te laten gaan in Outlook. Op je Hotmail inloggen is dus niet meer mogelijk zoals dit voorheen was. Je zult nu de pagina van Outlook moeten gaan gebruiken.Waarom is Hotmail inloggen niet meer hetzelfde?

De dienst Hotmail is al jaren een van de grootste mailservices van het internet. De concurrentie staat echter niet stil en daarom heeft Microsoft de keuze gemaakt een flinke aanpassing door te voeren. Het marktaandeel van Hotmail is de afgelopen jaren gedaald. Dit betekend nog steeds dat ze miljoenen gebruikers hebben echter zijn diensten zoals Gmail erg in opkomst. Naast deze dienst heeft Microsoft natuurlijk ook het merk Outlook. Dit was voorheen een emailprogramma maar is tegenwoordig ook als webdienst beschikbaar. Outlook is vaak onderdeel van het veelgebruikte software pakket Windows en daarmee erg bekend bij het gros van de computer gebruikers. Deze bekendheid wil Microsoft gebruiken om de concurrentie aan te gaan met andere e-mail dienstverleners.Is dan straks alles weg?

Jouw e-mailadres die eindigend op @hotmail.com zal gewoon beschikbaar blijven. Echter zal het portaal waarop je moet inloggen wel veranderen. Ook probeert Microsoft hun @outlook.com accounts wel te promoten. Toch zullen de oude adressen gewoon beschikbaar blijven maar dus in een nieuw jasje. Deze nieuwe indeling zou gemakkelijker moeten zijn dan de oude van de voorganger. Dit is natuurlijk erg smaak gebonden en het zal vast even wennen zijn na de eerste keer inloggen.

Hotmail inloggen, hoe doe ik dat?

Hotmail inloggen schermOndanks de veranderingen is het Hotmail inloggen niet moeilijk.

e bezoekt de website van Outlook.com en gebruikt je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen. In het venster wordt eerst gevraagd naar je e-mailadres. Daarna klik je op volgende en kan je tevens je wachtwoord invullen. Het scherm zou er ongeveer zo uit moeten zien als de afbeelding hiernaast.

Lukt het inloggen op je account niet? Dan is de kans groot dat je een verkeerd wachtwoord gebruikt. Deze kan je resetten echter is dit niet altijd even gemakkelijk. De meest handige stap is om eerst goed na te denken wat het eventueel anders zou kunnen zijn. Is het niet het wachtwoord maar krijg je een wit scherm dan is er waarschijnlijk een probleem met je internet. Probeer eens een andere website te bezoeken. Laadt hij ook niet dan werkt je internet niet en kan je contact opnemen met je internet provider.

Hotmail op je telefoon of tablet

Koppelen hotmail iphoneDe website van Outlook is natuurlijk te bereiken via je mobiel of tablet echter zijn er ook andere manieren om je mail snel op te halen op je mobiele device. De ingebouwde mail applicatie is vaak gemakkelijk te koppelen aan je account. Dat is echter niet de enige manier om je mailtjes binnen te halen op je telefoon. Een andere manier is namelijk om de eigen app te downloaden van Outlook of Hotmail. Doorloop de stappen en daarna kan je hiermee je berichten inzien en versturen. Wel zo gemakkelijk en zonder steeds overnieuw te hoeven inloggen. Heb je nog geen account dan kan je deze gemakkelijk aanmaken. Bekijk de stappen die je hiervoor moet doorlopen op onze website.