Yahoo wachtwoord wijzigen

Tegenwoordig moeten we voor alles op het internet een account aanmaken. Hiervoor gebruiken we verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden. Het kan dan ook voorkomen dat je een wachtwoord even niet meer weet. Dat is niet zo erg, want in de meeste gevallen kan je een nieuwe zo aanmaken. Zo ook bij Yahoo. Mocht je het huidige toegangscode nog wel weten, maar toch een nieuwe willen hebben dan kan dat op verschillende manieren.

yahoo wachtwoord wijzigenStap 1: Ga naar de juiste pagina

Als je het huidige wachtwoord niet meer weten, dan kan je op de website zoeken naar  “Problemen bij het aanmelden?” klikken. Volg de gevraagde onderdelen en binnen een mum van tijd kan jij een nieuw wachtwoord bij Yahoo aanmaken. Als je een alternatief e-mailadres hebt ingevuld bij de aanmeldingen dan zal je hier een bericht ontvangen.

Weet je nog wel wat het huidige code van jouw Yahoo account is, maar wil je het toch wijzigen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Ga na het inloggen naar instellingen en klik op account informatie. Onder het kopje “inloggen en beveiliging” kan je eenvoudig je wachtwoord wijzigen. Vul je nieuwe optie in en bevestig deze vervolgens. Als verificatie moet je opnieuw inloggen.

Een wachtwoord wijzigen is zoals je gelezen hebt erg eenvoudig. De laatste manier vergt echter net wat meer moeite en zoekwerk. Dit komt omdat websites constant veranderen van lay-out en indeling. Soms is het eenvoudiger om tijdens het inloggen te doen alsof je jouw geheime zin, woord of code niet meer weet. Door gebruik te maken van je alternatieve e-mailadres kan je binnen enkele klikken je Yahoo code wijzigen. Dit is uiteraard niet de manier hoe het hoort, maar het kan soms wel enorm veel tijd schelen.

Stap 2: Voldoe aan de richtlijnen

Ook bij het veranderen van je accountgegevens moet deze aan bepaalde richtlijnen voldoen. Om je account zo veilig mogelijk te maken, zal je code uit zowel letters, cijfers als symbolen moeten bestaan. Wil je een veilig Yahoo account dan is het verstandig om met enige regelmaat je wachtwoord te wijzigen. Dit is helemaal je eigen keuze, maar het wijzigen van je wachtwoord maakt de beveiliging van je account net wat sterker. Sommige mensen kiezen ervoor om elke maand de stappen te doorlopen om zo extra veilig te zijn.

Als je jouw Yahoo wachtwoord wilt wijzigen, dan kan dat met behulp van bovenstaande informatie. Alles op de website van Yahoo is eenvoudig te volgen. In de meeste gevallen heb je binnen enkele minuten klaar en heb je weer toegang tot je mailbox.