MijnJBZ Inloggen

MijnJBZ is een online portaal dat patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in staat stelt om hun medische gegevens in te zien, afspraken te plannen, berichten uit te wisselen met zorgverleners en andere belangrijke zorggerelateerde taken uit te voeren. Als je nieuw bent op het portaal of hulp nodig hebt bij het inloggen, biedt deze stapsgewijze gids uitkomst. We nemen je mee door het proces, vanaf het openen van de website tot het navigeren door de verschillende functies van MijnJBZ.

Stap 1: Toegang tot de MijnJBZ-website

 1. Open je internetbrowser: Begin door je favoriete internetbrowser te openen op je computer, smartphone of tablet.
 2. Ga naar de MijnJBZ-website: Typ het webadres van MijnJBZ in de adresbalk van je browser. Het juiste adres is www.mijnjbz.nl. Druk op Enter om de website te laden.

Stap 2: Zoek de Inloglink

 1. Navigatie op de Startpagina: Eenmaal op de MijnJBZ-website, zoek je naar een link of knop met de tekst “Inloggen”. Deze link bevindt zich meestal in de bovenste menubalk of op een prominente plaats op de startpagina.
 2. Directe Toegang: Als je het specifieke webadres van het inlogscherm hebt, kun je dit direct invoeren in de adresbalk van je browser. Dit adres wordt vaak verstrekt door je zorgverlener of in communicatie vanuit het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Stap 3: Klik op de Inloglink

 • Klik op de Link: Nadat je de “Inloggen” link hebt gevonden, klik je erop om naar de inlogpagina te gaan.

Stap 4: Voer je Inloggegevens in

 1. Gebruikersnaam of E-mailadres: Op de inlogpagina zie je velden waar je je gebruikersnaam of e-mailadres kunt invoeren. Deze gegevens zijn aan je verstrekt bij het registreren voor MijnJBZ.
 2. Wachtwoord: Voer je wachtwoord in het daarvoor bestemde veld in. Let op dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn, dus voer het exact in zoals je het hebt ontvangen.

Stap 5: Voltooi Beveiligingsverificatie (Indien van toepassing)

 • Beveiligingscontrole: Sommige online portals hebben extra beveiligingsmaatregelen, zoals een captcha-verificatie of tweestapsverificatie (2FA). Volg de instructies om eventuele noodzakelijke beveiligingscontroles te voltooien.

Stap 6: Klik op de “Inloggen” Knop

 • Inloggen: Nadat je je gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd (en de beveiligingscode, indien van toepassing), klik je op de “Inloggen” knop om toegang te krijgen tot je MijnJBZ-account.

Problemen met Inloggen Oplossen

Als je tijdens het inlogproces problemen ondervindt, volgen hier enkele tips voor het oplossen ervan:

 1. Wachtwoord Vergeten: Als je je wachtwoord bent vergeten, zoek dan op de inlogpagina naar een link met de tekst “Wachtwoord vergeten” of “Wachtwoord opnieuw instellen”. Klik hierop en volg de instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
 2. Gebruikersnaam Vergeten: Als je je gebruikersnaam niet meer weet, kijk dan op de inlogpagina of er een optie is om deze op te halen. Zoek naar een link met de tekst “Gebruikersnaam vergeten” en volg de instructies.
 3. Account Geblokkeerd: Als je meerdere keren verkeerde inloggegevens hebt ingevoerd, kan je account worden geblokkeerd. Neem in dat geval contact op met de klantenservice van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor hulp bij het deblokkeren van je account.
 4. Browserproblemen: Als de inlogpagina niet correct wordt geladen, probeer dan de cache en cookies van je browser te wissen of toegang te krijgen tot het portaal vanaf een andere browser of apparaat.

Stap 7: Verken de Functies van MijnJBZ

Eenmaal ingelogd, heb je toegang tot verschillende functies van MijnJBZ, waaronder:

 1. Afspraken: Plan, wijzig of annuleer afspraken met je zorgverlener.
 2. Medische Gegevens: Bekijk je medische gegevens, inclusief afspraakoverzichten, uitslagen van onderzoeken en medicatieoverzichten.
 3. Berichten: Stuur veilig berichten naar je zorgverlener of ontvang belangrijke mededelingen vanuit het ziekenhuis.
 4. Recepten: Vraag herhaalrecepten aan voor je medicatie.
 5. Facturering: Bekijk en betaal je zorgrekeningen online.

Stap 8: Uitloggen

 • Uitloggen: Vergeet niet om uit te loggen wanneer je klaar bent met het gebruik van MijnJBZ, vooral als je een gedeelde of openbare computer gebruikt. Zoek naar de “Uitloggen” knop, meestal te vinden in de rechterbovenhoek van de interface van het portaal.

Aanvullende Tips

 1. Inloggegevens Opslaan: Als je een persoonlijk, veilig apparaat gebruikt, kun je ervoor kiezen om je inloggegevens op te slaan voor snellere toegang in de toekomst. Doe dit echter niet op gedeelde of openbare apparaten.
 2. Regelmatige Updates: Controleer regelmatig het MijnJBZ-portaal op updates, nieuwe functies of berichten van je zorgverlener.
 3. Ondersteuning: Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij MijnJBZ, neem dan contact op met de klantenservice van het Jeroen Bosch Ziekenhuis